Ταινίες για το Μουντιάλ: Green Street Hooligans

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Αμερικανός φοιτητής Matt Buckner, μετά την άδικη εκδίωξή του από το Harvard, όπου σπούδαζε Δημοσιογραφία, πηγαίνει στο Λονδίνο να βρει την παντρεμένη αδελφή του. Εκεί γνωρίζει τον Pete Dunham που τον παίρνει μαζί του στον βίαιο κόσμο του χουλιγκανισμού, της μυστικότητας και της δολοπλοκίας που διέπει τις ομάδες των επαγγελματιών οπαδών. Ο Pete Dunham και οι φίλοι του είναι οι Green Street Elite, φανατικοί υποστηρικτές της West Ham United και μια από τις πιο σκληρές «elite» ποδοσφαίρου του Λονδίνου. Έχουν μόνο ένα στόχο, να είναι η πιο τρομακτική συμμορία ποδοσφαίρου της χώρας με οποιοδήποτε τίμημα. Ο Matt παρασύρεται όχι μόνο από το πάθος του ποδοσφαιρικού αγώνα αλλά και από τους στενούς δεσμούς φιλίας και αδελφικότητα που διέπουν την ελίτ. Πολύ σύντομα όμως η νέα κι επικίνδυνη ζωή του θα θέσει σε κίνδυνο τον ίδιο, αλλά και ό,τι αγαπά.

Matt Buckner: “Ποτέ δεν έχω ζήσει πιο κοντά στον κίνδυνο, αλλά ποτέ δεν ένιωσα πιο ασφαλής. Ποτέ δεν ένιωσα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και οι άνθρωποι μπορούσαν να το εντοπίσουν από ένα μίλι μακριά. Και όσο για αυτό, τη βία; Πρέπει να είμαι ειλικρινής – με αναπτύχθηκε. Μόλις ρίξεις μερικές γροθιές και συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι φτιαγμένος από γυαλί, δεν αισθάνεσαι ζωντανός εκτός και αν πιέσεις τον εαυτό σου να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί ….”

Μέσα από την ταινία ρίχνουμε μια ματιά στο πόσο ακραία μπορεί να είναι τα αποτελέσματα του φανατισμού στα γήπεδα, αλλά και τη σημασία της ύπαρξης φιλάθλων. Συγκρίνοντας το με το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, διαπιστώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Η διοργάνωση του Κατάρ βάζει σε 2η μοίρα τους φιλάθλους, ενώ έχει ξεκινήσει μια διαδικασία…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: e-daily.gr