Βιωματικό διήμερο για εκπαιδευτικούς: «Δημοκρατία και Συμπερίληψη στο σχολείο»

Η EUDEC Greece διοργανώνει ένα διήμερο βιωματικών εργαστηρίων και παρουσιάσεων που προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων με θέμα: «Δημοκρατία και Συμπερίληψη στο σχολείο».

Το διήμερο φιλοξενείται στην Πολιτεία-Χώρος Γνώσης και πολιτισμού και στο Καφενείο Στην Ακαδημία Πλάτωνος το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Τα εργαστήρια, οι συζητήσεις και οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν με την αρωγή των φορέων Πολύχρωμο σχολείο, Ataxia school, Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης, Ελληνική Ένωση για την προώθηση της ρητορικής στην εκπαίδευση, Ελληνικό Κέντρο Σοσιοκρατίας, Σύμπραξη σχολείων για τη Δημοκρατία στην εκπαίδευση.

Τα εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και η προεγγραφή είναι απαραίτητη εδώ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου θα το βρείτε εδώ.

Λίγα λόγια για την Eudec Greece

Η EUDEC Greece αποτελεί παράρτημα της Μη-Κερδοσκοπικής Οργάνωσης EUDEC (European Democratic Education Community), η οποία λειτουργεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την προώθηση της Δημοκρατικής Παιδείας, η οποία βασίζεται σε δύο θεμελιώδεις αρχές:

1. την ισοτιμία, συνευθύνη και συνεργασία δασκάλων και μαθητών ως προς τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου
2. το δικαίωμα των μαθητών να επιλέγουν ελεύθερα τo περιεχόμενο, τον τρόπο και το ρυθμό της μάθησής τους

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει πρωτοβουλίες και ανθρώπους που ασχολούνται με τη βελτίωση του υπάρχοντος εκπαιδευτικού μοντέλου ή/και τη δημιουργία νέων, και βοηθά στη δικτύωση μεταξύ τους.

Η ομάδα της αποτελείται από γονείς, εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς και λοιπούς επαγγελματίες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν εμπειρία εργασίας σε δημοκρατικά σχολεία του εξωτερικού, καθώς και συμμετοχή σε αντίστοιχα διεθνή συνέδρια, ενώ άλλοι διακρίνονται από πολυετή δράση στην ακαδημαϊκή έρευνα και την υλοποίηση εναλλακτικών δομών εκπαίδευσης εντός και εκτός του ελληνικού πλαισίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την EUDEC Greece στο e-mail info@eudec.gr

Πηγή: ertnews.gr