Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αργά το απόγευμα η 39χρονη τραυματίας της Κωνσταντινούπολης, Άννα Δεπώλα. Η νεαρή κοπέλα που έκανε τουρισμό στην Πόλη, τραυματίστηκε με θραύσματα στο πόδι, καθώς, την στιγμή της πολύνεκρης επίθεσης, βρισκόταν στην πολυσύχναστη οδό Ιστικλάλ.

Όπως είπε ο πατέρας της κοπέλας: «H κόρη μου βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης με ένα τραύμα απ’ τη βόμβα στο πόδι της …της βάλανε γύψο, της σταμάτησαν την αιμορραγία και ήταν αύριο να την χειρουργήσουν να της βγάλουν το θραύσμα. Έκλαιγε η σύζυγος, γιατί μας πήραν… και ακούσαμε το παιδί να κλαίει να ωρύεται ότι είναι στο νοσοκομείο και πάθαμε σοκ… θαύμα έγινε και τη γλύτωσε.Σημασία έχει ότι δεν διατρέχει κίνδυνο και μένει μόνο να πραγματοποιηθεί εγχείρηση για να αφαιρεθεί το κομμάτι της βόμβας από το πόδι».

Σύμφωνα με καταγγελία του πατέρα της 26χρονης, οι Τούρκοι θέλησαν να χρεώσουν στο ακέραιο τη νοσηλεία της Ελληνίδας στην οικογένεια.

Τελικά, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας με το Ελληνικό Προξενείο και τον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας, η νεαρή που υπέστη, μεταξύ άλλων, και  ισχυρό σοκ από την έκρηξη, αποφασίστηκε να επαναπατριστεί για τη νοσηλεία της.

Εντωμεταξύ, καθηλωτικές είναι οι περιγραφές της 26χρονης για τα όσα βίωσε:

«Ήμουν στην Ιστικλάλ και περπατούσα άνετα και, όπως ήμουν από τη δεξιά πλευρά, τρία μαγαζιά πιο κάτω έγινε η έκρηξη.  Εκείνη τη στιγμή… σοκ!  Στον αέρα μία λευκή λάμψη!  Σε τινάζει προς τα πίσω. Δεν ξέρω πώς να το πω. Σταματάει η ζωή σου! Μέχρι τώρα αυτά τα βλέπαμε στις τηλεοράσεις.  Δόξα τω Θεώ, είμαι υγιής και αρτιμελής.

Μετά το πρώτο σοκ καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για τρομοκράτες. Κοιτάς γύρω και βλέπεις πως επικρατεί χάος, πόλεμος… πολύ άσχημη στιγμή!  Ο  κόσμος τρέχει πανικόβλητος κι εγώ πεσμένη στο έδαφος.  Ξαφνικά, βλέπω να τρέχει πολύ αίμα απ’ το πόδι μου. Φοβήθηκα.  Άμα δε το ζήσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις τον φόβο που αισθάνεσαι.  Είμαι πολύ τυχερή. Με βοήθησαν κάποια άτομα. Με πήγαν σε κάποιο μαγαζί… έκλεισαν τα στόρια…  Έκλαιγε ο κόσμος, πανικός, φωνές, μωράκια, γονείς… Μετά περιμέναμε τα ασθενοφόρα.  Λυπάμαι πολύ για τα άτομα που πέθαναν…».

Πηγή: ΕΡΤ