Τον οδηγό του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος πριν από λίγες μέρες βρήκε και παρέδωσε στον κάτοχό του πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό, πιστωτικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης, προκειμένου να τον συγχαρεί για την πράξη και το ήθος του.

Ο κ. Παπαδόπουλος, είπε, με ιδιαίτερη σεμνότητα, ότι το να παραδώσει ένα πορτοφόλι με χρήματα τα οποία δεν του ανήκουν, ήταν κάτι που δεν τον έβαλε σε σκέψη και σε δίλημμα, αλλά κάτι αυτονόητο. «Στις μέρες μας, μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα, αλλά δεν μπορούμε να κοιμηθούμε όταν ξέρουμε ότι πήραμε τα λεφτά κάποιου άλλου ανθρώπου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο οδηγός. 

Όπως περιέγραψε συγκινημένος, η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τον ίδιο, ήταν το «μπράβο» που άκουσε από τον 83χρονο πατέρα του, αλλά και από όλη την οικογένειά του και ιδίως τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά, ηλικίας 27 και 23 ετών, όπως βέβαια και από τους συναδέλφους του.

Στη συνάντηση, ο Νίκος Παπαδόπουλος περιέγραψε ορισμένα από τα ιδιαίτερα περιστατικά που έχει ζήσει στο τιμόνι των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Ειδική αναφορά έκανε σε περιπτώσεις ηλικιωμένων επιβατών οι οποίοι μπέρδεψαν το λεωφορείο και τον προορισμό τους. Για τους ανθρώπους αυτούς, όπως περιέγραψε, υπήρξε κινητοποίηση από το προσωπικό του ΟΑΣΘ, ώστε να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό και τα οικεία τους πρόσωπα, είτε είχε εκδοθεί silver alert, είτε όχι. 

Πηγή: skai.gr